kulttuuri

VIIKKO 1

Meille annettiin kulttuurin tunneilla tehtäväksi katsoa joka viikko kolme kulttuuriin liittyvää ohjelmaa.

1. Tyylin alkulähteillä
Tämä video kertoi paljon, vaikka kesti vain 5 minuuttia. Tässä kerrottiin mitä ihoa maalaminen tarkoittaa erikulttuureissa, ja miiksi näin tehdään. Esimerkiksi japanissa arvostetaan vaaleaa ihoa ja siinnä näkyy että on tullut hyvästä sukukannasta. Sekä geometriset kuviot kasvoissa vahvistavat maorien taistelulaulujen pelotevoimaa.
Mielestäni ohjelma oli kiinnostava ja sopivan lyhyt pätkä. Tietoa tuli sopivasti ja paljon 5 minuutissa. Mielestäni tämä oli kiinnostava koska tässä kerrottiin ns meikeistä. Pidin ohjelmasta paljon, koska tämä oli mielestäni kiinnostava. Miksi ihmiset maalasivat kasvojaan jo aikoja sitten.
Kosmetiikka kulttuuri
http://areena.yle.fi/tv/1670571?ref=leiki-ark
katsottu 25.9.

2. Strada
"Sofi Oksasen mielestä kirjallisuusviennin saavutuksia hypetetään liikaa. Jan Guiilou pitää pohjoismaisen dekkarin menestusta kuplana. Salon taiteilijaseuran villit juhlat."
Ohjelma kertoi kirjailijoista, kirjoista, millainen kirjan pitäisi olla ja mikä kiinnostaa ihmisiä. Ohlejma myös kertoo suomen kirjallisuudesta, lukeeko suomalaiset suomalaisia kirjoja vaiko erimaalaisia kirjoja. Ohjelmassa sisältyy myös erinlaiset pyörät, sunmuut asiat.
Mielestäni kiinnostavin ohjelmasta oli kun kokeiltiin ihmisten erilaisia pyöriä, mutta muuten tämä ohjelma ei ollut minulle. Ohjelmassa hypättiin kirjallisuudesta pyöriin ja snm. En oikein edes pysynyt perillä asiassa. Ei ollut minun mieleeni ohjelma.
Kirjallisuus kulttuuri
katsottu 29.9.

3. Jopet-show
Jopet-show on vanha viihdesarja. Ohjelma sisältää vitsejä ja hauskuutta.
Mielestäni tämä oli mielenkiintoinen, koska tämä ohjelma on vähän vanhanaikainen. Ohjelmassa on myös mielenkiintoinen rekvisiitan takia.
Sarja ei kiinnostanut minua hauskuuden perusteella yhtään, pidin enemmän rekvisiittojen käytöstä ja ihanan vanhasta tunnelmasta jos katsoo juuri niitä rekvisiittoja. Vanha ja uusi sekaisin on kivaa katseltavaa.
Viihdekulttuuri
katsottu 29.9.
VIIKKO 2

1. Kulttuuritulkit madaltavat taidekynnystä nuorille
Ohjelmassa kulttuuritulkit kertovat äänioppaasta ja muusta toiminnasta, ja mitä kulttuuritulkit ovat ja mite he tekevät.
Mielestäni tämä oli todella mielenkiintoinen haastattelu pätkä. Pidin itse tosi paljon, koska en tiennyt että edes tälläisiä on ja rupesi itseänikin kiinnostamaan että voisinkohan minä olla joskus tuollainen tai voinko olla, koska nämähän ovat nuoria jotka ovat kulttuurirulkkeja. Pidin tästä haastattelusta, ja haastattelun sisällöstä paljon, mielenkiintoinen työ kulttuuritulkeilla.
katsottu 29.9

2. Remontoijat
Joukko remontoijia hakee kokemusta ja kuulee paljon uusia asioita ja opettelee erilaisia asioita sisustukseen ja remontoitiin, sekä kilpailevat keskenään. Tässä jaksossa kerrottiin mitern vanhasta, naulatusta puusta tehdään pyötä, sekä miten pöytä kuuluu katata ja millä väreillä.
Tämä oli omaa alaanikin kiinnostava ohjelma, pidin ohjelmasta todella paljon. Ja oli mielenkiintoista katsoa, ohjelmaa voisi katsoa useimminkin ja oppia paljon uusia asioita itse sisustuksessakin, ja saada enemmän ideoita sekä viedä käytäntöön.
Sisustuskulttuuri
katsottu 30.9

3. Kauhukeittiö
Tunnettu ohjelma, jossa joukko intohimoisia kokkeja kilpailevat ryhmissä sekä yksinään, kuka on parhain kokki. Tässä ohjelmassa vanha häämenu päivitetään 50 vuoden jälkeen.
Mielestäni tämä oli mielenkiintoinen ohjelma, minusta on kiva katsella kun tekeminen näyttää helpolta mutta ei ole. Vanhat tunnetut ruoat ovat todella omaperäisiä, niiden tekeminen on vaikeampaa kuin nykyisten. Pidin ohjelmasta.
Ruoka kulttuuri
katsottu 30.9
http://www.katsomo.fi/?progId=242938

VIIKKO 3

1. 2 guns
Elokuva kertoo kahdesta kilpailevien tiedustelupalvelujen agentista, jotka päätyivät sattumusten kautta toimimaan yhdessä. Kumpikaan ei tiedä toisen olevan peitetehtävässä toimiva liittovaltion agentti.Yritys soluttautua meksikolaiseen huumekartelliin menee pieleen, esimiehet kiistävät heidän olevansa palveluksessaan. Kaikki tahtovat heidät joko vankilaan tai mullan alle. Lopulta pari ei voi kun luottaa toisiinsa.
Elokuvassa näkee meksikolaista kulttuuria.
Tämä elokuva mielestäni oli hyvin innostava ja kivaa katseltavaa. Pidin elokuvasta.

2. The Vow
Elokuva kertoo sokeasti rakastuneesta parista (Leo & Paige), joiden elämä muuttuu kokonaan yhden törmäyksen ansiosta. Paige vajosi koomaan, eikä herätessään muistanut omaa aviomiestään. Hänen muistinsa rajottuu lapsuuteen, kouluaikaan ja hänen ensirakkauteen Jeremyyn. Leoa kohtaan hän ei pysty tuntemaan mitään. Paige sairaalasta päästyään ei pysty asumaan kauaa Leon ja hänen omassa asunnossaan vaan muuttaa hänen vanhemmilleen, joiden kanssa hänellä oli ollut kauan jo välit pois. Vanhemmat päättävät jättää ne asiat unholaan, ettei he menettäisi omaa tytärstään uudestaan. Leo yrittää kaikin tavoin saada Paigea rakastumaan häneen uudestaan. Mutta väliin tulee paljon esteitä.¨
Elokuvassa näkyy USA, Brasilia, Ranska, Australia, Iso-Britannia ja Saksalaista kulttuuria.
Mielestäni tämä elokuva oli mielenkiintoinen ja innostava. Pidin elokuvasta tämän käännekohtien takia. Elokuva oli hyvin tunteikas ja arvaamaton.

3. Ironman 3
Elokuva kertoo miehestä, joka rakentaa robottipukuja, joita ohjaa tekoäly Jarvis, minkä hän myös on tehnyt. Hänellä on verenkierrossa pommista tulleita metallinpalasia jotka ovat menossa kohti hänen sydäntä joten hän rakensi rintakehäänsä magneetin joka pitää hänet hengissä. Hän käy läpi hermoromahdusta ja ei saa keksinnöissään edettyä järkevään suuntaan. Stark on niin vihainen terroristille ja antaa suorassa uutislähetyksessä ilmi osoitteensa. Hetkeä myöhemmin terroristit pommittavat hänen talonsa maan tasalle. Mutta hänet ja hänen tyttöystävänsä pelastaa, hänen suunnittelema kaukohakuinen puku. Stark eksyy taistelussaan pieneen kylään ja hänne puku menee rikki. Hän löytää kylästä orvon pojan, joka auttaa häntä korjaamaan pukuaan. Teeroristit kaappaavat Starkin kylästä, kun Stark virkoaa hän pakenee ja pelastaa koko maailman.
Tässä elokuvassa näkee Amerikkalaista kulttuuria.
Tämä toiminta elokuva oli mielestäni mielenkiintoinen ja jännä. Elokuva oli mukaansa tempaava, sekä käännekohtia oli paljon.

VIIKKO 4

1. Millerit
Elokuva, kertoo miehestä joka on huumediileri ja joutuu hakemaan Meksikosta huumeita. Hän kerää itselleensä perheen, ettei jäisi rajalla kiinni huumeista. Perheeseen kuuluu strippari sekä naapuri, joka toimii äitinä, naapuri poika, sekä kadulla asuva tyttö. He lähtevät Meksikoon ja matkalla tapahtuu kaikenlaista toimintaa. Huumediileri ja strippari lopulta rakastuvat toisiinsa, sekä pitävät ns. lapsistaan. Ja lopulta heistä tulee oma perhe kun kaikki paha on tapahtunut.
Elokuvassa näkyy Amerikan sekä Meksikolaista kulttuuria.
Milestäni elokuvassa oli liian vähän käännekohtia, tämä oli todella arvattavissa oleva elokuva. Mutta tarinana oli mielenkiintoinen ja kekseliäs.

2. The Bling Ring
Elokuva perustuu tositapahtumiin. Tämä kertoo kaveri porukasta, joka etsi netistä lähistöllään asuvia julkkiksia ja otti tietoa milloin talossa asuva, on matkoilla tai bileissä jne. Kaverit porukassa murtautuivat julkkisten asuntoon, ja ryöstelivät vaatteita, rahaa, koruja, kenkiä, mitä ikinä halusivatkin. Kaverukset jatkoivat sitä vielä tämän jälkeen kun uutisissa kerrottiin tälläista tapahtuneen. Porukka vaistomaisesti lopetti vasta ryöstelyn kun poliisit astuivat sisälle taloon heitä hakemaan. Tuomiot olivat rankkoja.
Tämä elokuva tuo esiin Yhdysvaltalaista kulttuuria.
Elokuva oli hyvin mielenkiintoinen ollakseen tositapahtumiin perustuva. Käännekohtia tai jännitystä ei ollut. Elokuvassa en pitänyt siitä kun tuli oikein paha olla kun tajui mitä he tosiaan ovat tehneet.

3. After Earth
Elokuva kertoo kun isä ja poika juotuvat tekemään pakkolaskun maapallolle, jolta ihmiset ovat paenneet katastrofaalisten tapahtumien vuoksi satoja vuosia aikaisemmin. Isä loukkaantuu vakavasti ja pojan on pakko lähteä yksin etsimään apua. Pojan matkasta tulee vaarallinen kun nykyään planeeettaa hallitsee oudot ja vaaralliset eläinlajit sekä avaruusolio, joka on törmäyksessä päässyt aluksesta joilla he tulivat vapaaksi. Isän ja pojan luottamus toisiinsa ei ole hyvä ja pojan matkasta tulee hankala. Lopulta poika löytää aluksen perän ja hankkii apua. 
Elokuva oli mielenkiintoinen ja jännä. Pidin paljon kun elokuvassa kerrottiin tulevaisuudesta. Tarina oli mielenkiintoinen ja todella kekseliäs.

VIIKKO 5

1. Marie Antoinette
Elokuvassa Ranskalaista kulttuuria sekä tämä käsittelee rokokoo-tyyliä.Elokuva kertoo Ranskan kuningattaresta. Marie Antoinette oli itävaltalainen herttuatar, joka naitettiin Ranskan kruununprinssi Ludwig XVI:sta kanssa 1700-luvulla.Vieraaseen ympäristöön kotiutuva Marie Antoinette ja hänen suhde prinssiin ei ole hänelle helppoa ja lisäksi hovietiketti rajoittaa prinsessaa liikkumasta. Yksinäisyyden tuleva kuningatar yrittää täyttää vaatteilla ja muilla huvituksilla.
Katsoin tämän uudestaan tätä varten ja myös itseäni, jotta ymmärtäisin tämän elokuvan paremmin, viime kerralla en saanut yhtään irti elokuvasta. Enkä myös nyttenkään. 
Tämä ei ole minun tyylinen elokuva, pidin kyllä siitä että tämä on vanha ja tässä on ihania vaatteita sekä paljon mielenkiintoisia sisustuksia ja kaikki ympärillä oleva oli todella hienoa. Sinäänsä mielenkiintoinen. 
Mutta en ymmärtänyt elokuvasta mitään, jotenkin liian vaikea ymmärtää ja todella sekava mielestäni ei ole minun tyyppiäni.

 2. Rommipäiväkirja
Näkyy Yhdysvaltalaista kulttuuria.
Elokuva perustuu romaaniin.Kiertävä journalisti, joka kyllästyy New Yorkiin ja Eisenhowerin hallinnon alaiseen Amerikkaan, hän päättää lähteä Puerto Ricoon kirjoittamaan tämän paikallislehteä. Tämä kirtävä journalisti kohtaa useita vaikeuksia kun hän ottaa tavaksi juoda rommia sekä saa pakkomielteekseen yhden naisen. Tämän journalistin asiat vaikeutuu entisestään.
Mielestäni elokuva oli mielenkiintoinen, mutta todella vaikea selkoinen. Pidin elokuvasta, tämän vanhan tunnelman vuoksi.

3. Koko suomi leipoo
Sarja ´koko suomi leipoo´, kertoo suomalaisten ihmisten intohimosta leipoa, ja nämä kilpailevat keskenään osaamisesta. Tässä jaksossa kilpailtiin  macaronssejen ja kuppikakkujen tekemisestä.
Koko sarja on mielenkiintoinen, koska kilpailevat ihmiset ovat oppineet kaiken oman tekemiseen kautta. On mielenkiintoista nähä kuinka paljon erilaisia leivoksia voikaan tehdä, ja kuinka hyvin kilpailijat taittavat uudet, ei kertaakaan kotona tehdyt ruoat. Paljon erinlaisia leivoksia ja herkkuja. 
Ruokakulttuuri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti