tiistai 4. joulukuuta 2012

Tilaprojekti & Kuvaustekniikka

Meillä on ollut tässä jaksossa tilaprojektia ja kuvaustekniikkaa. Ja me ollaan saatu koko jakson kestävä projekti. Projektissa on kaksi tehtävää. Ja projekti tehdään 3-5 hengen ryhmissä.
Ensimmäinen on se, että hankitaan asiakas. Asiakas on jokin liike/myymälä. Tehtävänä on tehdä tälle asiakkaalle, fiilistelykuva. Esimerkiksi, jos asiakas olisi vaikka askartelukauppa, niin tehdään/otetaan kuva jossa esiintyy ja joka ilmaisee tämän liikkeen fiilistä, ja annetaan tämä kuva myymälälle/liikkeelle. 
Toinen tehtävä on, että otetaan sommittelukuvia, 'sisustuslehteen'. kahdeksan kuvainen järjestelmä kuvia, joilla on jokin tietty teema, mutta kahdeksan erinlaista kuvaussommitelmaa siitä teemasta. Esimerkiksi, teemana jos olisi maalaisromanttinen, niin otetaan kahdeksan erinlaista kuvausjärjestelyä, yksi olohuoneesta, yksi kuva voisi esittää maalaisromanttista keittiötä, yksi voisi olla kattaus jne. 
Tehtävään sisältyy, kameran käyttö, valotukset, ISO, aukko ja muiden kameraan liittyvien asetusten säätö, ja kuvausten onnistuminen, eli juuri kuvanlaatu ja valoitus, onko kuva suorassa vai vinossa jne. 

Meillä ei ole minun mielestäni vielä kauhean onnistuneita kuvia, koska meidän ryhmä valitsi todella laajan teeman, niin kuvat ovat todella erinlaisia ja kun niitä kattoo ne eivät anna sitä teemaa kun pitäisi. Olen itse kipeänä nyt, mutta jakso loppuu 21 pv, ja siihen mennessä kaikki pitäisi olla valmiina. Stressiä pukkaa, mutta tiedän että kovalla työllä onnistumme hyvin. 
On myös vaikeaa olla tiimissä, jossa kaikilla ei ole samanlaista ajattelutapaa ja tyyliä, koska jos tyylit ovat niin erinlaiset, ne huomataan kuvista. Myös silloin kuin tyylit erottuvat todella hyvin toisistaan, tulee niiden väliin paljon erimielisyyksiä, ja se on vaikeaa joskus päätyä yhteisymmärrykseen. Mutta kaikilla saa olla omat mielipiteet, ja kaikki saavat toteuttaa itseään, ryhmässä pitää vain ehdottaa omat mielipiteet ja yrittää päätyä yhteiseen, kaikille sopivaan päätökseen. 
Tässä on vähän kuvia, joita olemme ottaneet, kuvat olen vain nopeasti 'esimuokannut'.Nämä kuvat ovat viimekertasesta kuvauskerrasta, loput kuvat ovat muilla tiimini jäsenillä, joten niitä en voi viellä lisätä tänne. Ne tulevat perässä. Viimeistelyt kuvat tulevat joskus jakson lopussa blogiin. :)

 

Minä ja Sari innostuttiin kokeilemaan jotakin aivan uutta, ja ihan toisenlaista.
Leikiteltiin tuoleilla ja sanomalehdillä enimmäkseen:)


En osaa kääntää kuvia näköjää, joten ne ovat nyt tällei.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti