tiistai 4. joulukuuta 2012

photographic technique




Olen koulusta pois niin teen nyt tämän blogissani näin, etten kauheasti jää jälkeen. Eli tein 2-4 jutut, kuvat google kuvahausta, ja jonkinlaiset omat vastaukset. Täydennän tätä postausta, kun olen ottanut koulussa tiimini kanssa tähän tehtävään liittyviä kuvia. 


1. Perehdy Jolan tänään antamaan sommittelun aineistoon. Kokeile ja testaa aineistossa olevia sommitteluvinkkejä kuvausjärjestelyihisi. Esittele blogissasi ainakin 3 erilaista sommitelmaa

2. Valokuvaustekniikka / tutki googlen kuvahausta seuraavien hakusanojen kuvat: overexposed photography (näkemäsi kuvat ovat ylivalottuneita) - Kuvan valoisat kohdat palavat tyystiin "puhki" eli niistä puuttuu kaikki sävyt ja ovat kuvassa pelkästään valkoisia alueita. Tutki ja päättele millaisissa kuvissa tätä voidaan käyttää tehokeinona? Millaisen fiiliksen ylivalottuminen luo kuviin?





-> Mielestäni ylivaloitusta voisi käyttää tehokeinona kuviin jossa luodaan sellasta tunnelmaa, että jokin liikkuu,  tai ohi menevää juttua, esinettä tai menneisyyttä kuvaavissa kuvissa, tai kuvissa jotka kuvaavat maisemaa, että ylivaloittunut on taivas. Ylivaloittuvissa kuvissa se tuo minulle fiiliksen, että asia on joko pois menevä tai että se on positiivinen kuva. 



3. Valokuvaustekniikka / tutki googlen kuvahausta mitä löytyy hakusanalla under exposure (näkemäsi kuvat ovat alivalottuneita) - Tämä on ylivalotuksen vastakohta. Nyt kuvan tummat alueet ovat kokonaan mustia eivätkä sisällä sävyjä. Tutki ja päättele millaisissa kuvissa tätä voidaan käyttää tehokeinona? Millaisen fiiliksen alivalottuminen luo kuviin?




-> Ylivalotus tehokeinona sopii kaupunkikuviin, jossa on paljon valoa myös. ja kuvin joissa takana tulee valo, ja on ylivalotettu niin paljon että valon edessä oleva ihminen/hahmo, niin vain sen muotonäkyy mutta ei kasvojSijaintia eikä mitään yksityiskohtia. Ylivaloitus teho keinona sopii kuviin, joissa luodaan romanttista, ilta tunnelma ja kuviin joissa kuvasta tehdään mahdollisimman yksinkertainen. ja yritetään luoda kuviin yksinkertaista tunnelmaa tai negatiivisempaa tunnelmaa. 

4. Valokuvaustekniikka / syväterävyys. googleta kuvahaulla: wide and narrow depth of field - löydät monia kuvapareja, jotka havainnollistavat syväterävyysaluetta. Muistathan, että syväterävyyttä säädellään kameran aukolla. Tutki asiaa kamerajulisteestamme ja testaa tätä käytännössä kuviisi. Millaisissa kuvissa käyttäisit kapeaa syväterävyysaluetta ja millaisen fiiliksen kapean syväterävyysalueen käyttö luo kuviin?




-> Kapeaa syväterävyyttä käytetään kuviin, joissa luodaan tarkkuutta yhteen pisteeseen, tarkkuutta yhteen pieneen asiaan koko kuvassa. Kun syväterävyys on kaipeimmilaan, kuva tarkentaan pieneen osaan koko kuvasta ja muu kuvassa on sumeaa, se herättää jatkuvaa fiilistä, että sama asia jatkuisi, kuva on silloin yksinkertainen ja tarkka. Fiilistä on vaikea selittää, se riippuu millainen tausta kuvalla on, minkä värinen jne. Kun syväterävyys on laaja, kuvasta tulee tarkka laajalta alueelta. En osaa selittää millaista fiilistä nuo tuo, koska se riippuu tässä aukon vaihtelussa siitä millaista kuvaa kuvataan. 

5. Jokainen tiimi tuottaa huomenna siis useita kuvia, joissa näkyy erilaiset sommitelmat (sotilaallinen järjestys, symmetrinen sommitelma, diagonaalinen sommitelma, kultainen leikkaus jne.)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti