maanantai 20. toukokuuta 2013

Messuosaston suunnittelua.

Suunnittelemme messuosastoa Varsinais-Suomen sijaishuoltoyksikölle. Meille annettiin ryhmät taikka parit, jonka kanssa suunnittelee messuosaston asiakkaalle.
Asikkaamme kävi täällä ja kertoi mitä haluaa. Tässä postauksessa on kooste siitä, millainen messuosasto ja tausta.
Varsinais-Suomen sijaishuoltoyksikkö tekee huostaanotot, lasten sijaiskodit; tukiperheet, kriisiperheet, lomaperheet, kesäperheet, sijaisperheet.
Messuosastossa haetaan lisää aiheista kiinnostuneita perheitä, eli kohderyhmä on perheet.
Messuosasto on kooltaan 2 x 3m, eli kuusi neliöä. Joka on L-muotoinen.
Messuosastoon voi laittaa kuvia, lapsista, ei vain vauvoista vaan teiniikäisetkin, koska ne kuuluvat myös siihen työhön, ksoak teiniikäisiäkin huostaanotetaan jne. Kyseiset messut ovat 18 ja 20 lokakuuta.

Minun ja Nooran idea oli se, että messuosastossa olisi ne käytössä olevat kaksiseinää, tehtynä kuvakollaasi joka on värikäs missä on lasten kuvia, vauvasta noin aikuiseen. Kuvat olisivat huomiota herättäviä ja värikkäitä. Kasvot herättävät aina huomiota.  Kuva kollaasin voisi myös painaa sanat turva, huolenpito, vanhemmat, normaali arki, perheet, ja sanoja jotka liittyvät teemaan.
Harmaa matto vie liian värikkyyden hyvin pois osastosta.
Lisäksi osastossa olisi jtn kalusteita lehtitelineiden ja pöydän lisäksi. Ajattelimme sohvaa ja sohvapöytää alustavasti.
Muut julisteet ja Ilmoitukset eivät olisi niin värikkäitä enään, jtn yksivärisiä kuten himmeen sininen, koska muuten osastostosta tulisi liian värikät. Ja värikkyys muuttuu liialliseksi muuten ja se pelottaa asiakkaat pois.
Lisäksi ajattelimme tehdä t-paidat henkilöille jotka ovat messussa esittelemässä. Jotta olisi samanlaiset paidat kaikille, ettei yksi erottuisi vaikka liikaa joukosta. Ja ymmärtää että kaikki kuuluvat siihet, ettei he sekoudu asiakkaiden joukkoon.
Pinssi oli myös yksi ideamme. Pinssi olisi jaettava, ja se jäisi käteen. Joku josta muistaa, koska jaettavat esitteet ylensä päätyvät roskiin harmillisesti.
Ohjelmaa ajattelimme sinne, sen takia että muuten tämä perhehuolto ei ehkä muistettaisiin. Ellei ohjelmassa olisi joku lyhyt muistiinpainuva asia, esimerkiksi tietovisa, tai joku tämän kaltainen lyhyt ohjelma, mihinkä ei kauheasti aikaa menisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti