maanantai 20. toukokuuta 2013

Loimaan reissu

Kävimme Y-päiväni ohjelmisto ryhmäni kanssa Loimaalla, missä oli järjestetty tapahtuma, joka on vastaavanlainen tapahtuma mitä me järjestetään syyskuussa, eli Y-Päivä.
Loimaan tapahtuman nimi oli Lounaismyrsky. Tapahtuma käsittelee samaa kuin meidän tuleva tapahtumamme eli yrittäjyyttä ja verkostoitumista.
Lounaismyrsky oli mielenkiintoinen tapahtuma. Lähdimme ryhmän, jossa oli Iina, Johanna, Jonna ja Heli tapahtumaa katsomaan ja kuuntelemaan.
Tulimme tapahtumaan noin klo 10.00 aamulla. Eli tapahtuma oli jo silloin alkanut. Siellä oli juuri silloin ollut muotinäytös, jota ei valitettavasti ehditty katsomaan. Mutta kun pääsimme sinne alkoi juuri verkostoituminen, aluksi mentiin ilmoittautumaan. Saatiin siellä nimilaput, johon kirjoitettiin etunimet. Nimilappuissa oli myös jokin kuvio ja kuvion sisällä numero. Esim. Tähti ja 4.
Kun tulimme siellä alkoi heti verkostoituminen, meille kaikille, jotka olivat tapahtumassa, annettiin tehtäväksi että etsiä pari jolla on sama numero ja kuvio kun itsellään. Kun parit ovat löydetty piti tutustua ja esitellä itsensä, esim. Mitä koulua käy ja millä alalla.
Kun parit on löydetty ja on tutustuttu. Annettiin tehtäväksi etsiä kaikki ihmiset kennellä on sama kuvio, esimerkiksi se tähti. Tähti ryhmä kokoontui ja taas annettiin kysymykset ja näin.
Tapahtumassa ei ollut paljoon luentoja, taikka kerrottu mistään yrittäjyydestä erityisen paljon. Ainoa luento oli Duudsoneiden Jarno, joka kertoi duudsoneiden alusta ja miten tuli tunnetuksia ja näin.
Tapahtumasta jos sanon hyvät ja huonot puolet. Hyviä puolia oli mm. Jarnon kertominen ja se että siellä oli paljon verkostoitumista.
Huonoja puolia oli esimerkiksi se että opastukset paikan päälle olivat todella huonot, kylttejä ei huomannut ja ajettiin monesti ohi. Sekä sisätiloissa piti itse löytää minne mennä, ja missä on mikäkin. Lisäksi oli vain yksi tila missä kaikki olivat, ja tilat olivat ahtaat, penkit olivat ahtaasti ja laitettu todella oudosti, siten että olivat vastakkain. toiset katsoivat toiseen suuntaan ja toiset toiseen suuntaan.
Huonoa oli myös se että se ei ollut hyvin suunniteltu, koko tapahtuma. Sen huomasi esimerkiksi siitä että mikin puhuja kuiskaili toiselle ja se oli häiritsevää. Sekä selitykset olivat huonot.
Visuaalinen ilme tapahtumalla oli erikoinen. Tilan kattoon oli ripustettu kolmio tilkkuja jotka jokainen oli erivärinen, tiloissa oli siellä sun täällä. Olisi pitänyt miettiä enemmän ulkonäköä, siitä tuli enemmän mieleen lasten tarha. Koska värejä oli niin monia. Olisi pitänyt miettiä, päävärit mitä käytetään, ottaa esimerkiksi Lounaismyrskyn esitteestä värit, jotka olivat sininen ja keltainen.
Tilat olivat myös ahtaat, ja esimerkiksi kun tilaan tuli sisälle. Heti edessä oli projektorin heilastus, joka oli heti edessä. Lisäksi penkkeihin piti tunkea, koska ei ollut ns, kulkuväylää. Tila kuitenkin oli iso, sen olisi voinut käyttää monella muullakin tavalla ja paljon käytännöllisemmin.
Muuten tapahtuma oli mielenkiintoinen, ja tapahtuma antoi todella paljon vinkkejä, miten omaa tapahtumaa ei kannata/ kannattaa tehdä,toteuttaa, suunnitella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti