perjantai 17. toukokuuta 2013

Mitä olen tehnyt ja tulen tekemään.

SEURAAVAN VIIKON TAVOITE

> Seuraavan viikon tavoite on saada Y-Päivän ohjelmisto valmiiksi eli tarvitsee vain muotinäytös loppuun ja kaupat yhteistyöhö. Lisäksi soitella luento ihmisille ja varmistaa tulemiset ja bloggaajille ja kaikille tuleville esiintyjille info Y-päivästä, ja milloin on heidän luento aika ja missä, jne.
> Lisäksi saada messuosastoa suunniteltua, tehtyä autocadilla, niin että viimiselle viikolle ei jäisi paljoa tehtyä. Ja logo pitää saada suunniteltua valmiiksi.
> Tiistaiksi aijon muokata kattaus kuvat niin, että saan myös tulostettua suurkuvan.

MITÄ OLEN TÄHÄN ASTI TEHNYT JAKSON AIKANA

Y-Päivä

Olen suunnitellut Y-päivän ulkoasun.

Y-päivään liittyviä pieniä tehtäviä:
- Blogissa - Ilmoitustyypit ja ilmoituksen paikka
(Tehtävä, joka piti tehdä, alustavaa tietoa ilmoituksista)
- Blogissa - Ilmoituslehteen
(Värit, tekstin painaminen, ilmoitukset, kuvat ilmoituksessa jne.)
- Blogissa - Visuaalinen identiteetin rakentaminen
(Tehtävänä oli lukea tämä, tein siitä tännetiivistelmän)
- Blogissa - Iso - arvo & Aukko
(Tiedot iso-arvosta ja aukosta - kameran käyttö)
 - Pinnannut kuvia
Y-Päivän ohjelmatiimi:
- Olen ohjelmatiimin "pomo", joten aikaa on mennyt paljon siihen, että olen suunnitellut mitä tehdä,
ketä tulisi y-päivään, ketä luennoille, mitä huomenna pitää tehdä, ketä tekee mitäkin jne
- Olen pitänyt kaikesta huolta että kaikki mitä pitää on tehty ja ottanu vastuun niistä
- Tein kaikki muistiinpanot
- Etsinyt henkilöitä keitä kutsutaan esiintyjiksi y-päivään
- Kutsunut pari bloggaria, joka eivät kyllä tulleet taikka vastanneet
- Kutsunut NY-yritykset
- Laatinut viestejä mitä lähetetään kutsuville esim bloggareille
Lisäksi kävin loimaalla tiimini + isopomon (Johannan) kanssa tsekkaamassa vastaavaisen tapahtuman jota me olemme järjestämässä.

OMAT MIELIPITEET JA ARVIOT
Planssi: Y-Päivän ulkonäön suunnittelu oli kivaa, pidin kun sai itsekeskiä ja laatia kaiken. Ja myös kivaa oli se kun sai paljon tehä photoshopilla ja illulla töitä.
Haastavaa oli se että stressi yltyi vain koska tehtävä piti olla viikossa tehtynä jo. Ja haastavana pidän työssä sitä myös, että tehtävät muuttuivat kesken kaiken, jotain yhtäkkiä ei pitänytkään tehdä ja jotain yhtäkkiä pitikin. Ohjeet olivat todella epäselvät.
Logon piirtäminen oli haasteellisinta.
Oppisin enemmän Photaria ja Illua. Sekä suunnitella logoja, lisäksi tyhjentää mieleni ja ajatukseni ja antaa vaan mennä. Lisäksi nopeasti piirtäminen helppoitui loppujen lopuksi huimasti.

Y-Päivän ohjelmatiimi: Ohjelmatiimin vetäjänä pidin siitä, että sain ns. pomotella muita ettei minua pomoteltu paljoon. Ja Pidin että kaiken sai päättää ryhmässä, ettei ollut valmiina mitään luennoitsijoita vaan saimme kaiken miettiä itse.
Haastavaa oli se, että koko minun tiimini, missä oli Krista, Jonna, Melissa, Heli, Carla ja Iina, he odottivat kokoajan että minä päätän kaikki, ja ne vaan istuu ja kuntelee minua. Vaikka tiiminä olisi pitänyt tehdä. Jouduin kaikille antamaan omat tehtävänsä. Ja he tekivät ne mutta esimerkiksi joillain kesti noin kolme tuntia kirjoittaa seitsemän lauseinen viesti jollekkin luennoitsijalle.
Tuntui, että olisin yksin ollut ryhmässä ja toiset vaan ottavat kantaa hiljaa istuen.
Haastavaa oli myös se, että piti miettiä kaikki ohjelmat ja ne olivat todella monimutkaisia jotkut, esimerkiksi muotinäytös. Mutta loppujen lopuksi kaikki tähän asti on sujunut hyvin.
Harmillista vaan, kun jos olen päivänkin poissa niin tiimini ei osannut mitään tehdä.
Jos palkitsisin yhden tiimini jäsenen näin karkeesti, palkitsisin jonnan. Hän vastasi muotinäytöksestä ja se on hyvin sujunut.
Mielestäni kaikki on kuitenkin sujunut hyvin. Olen oppinut todella paljon tästä projektista, esimerkiksi yrittää innostaa, laittaa kaiken merkille, pitää kaikesta huolta, projektin asioista ja tiimiläisistä.
Itselleni antaisin arvioinnissa kakkosen, koska tein kaiken minkä pystyin, pidin kaiken koossa, ja yritin todella kovin innostaa ja opastaa tiiminikin tekemään töitä, vaikka parin kohdalla se ei kauhean hyvin onnistunut. 

Kuvausjärjestelyt - KattausTiimini: Minä, Jonna ja Iina
Suunnittelu:
- Suunnittelimme tiimini kanssa teemoja,
Teemat olivat alussa juhlat, kevät, kesä, joulunen, lasten syntymäpäivän, goottilainen, hopeavalkoinen, merimies ja ruskea.
-Valitsimme teemoista yhden: Goottilainen.
- Teimme minun blogiini tarinan goottilaisesta naisesta, jolle tämä kattaus olisi tarkoitettu.
(Blogi - Kuvausjärjestely - kattaus)
- Suunnittelin kattauksia, ja kirjoitin ylös mitä kaikki tuo, ja mitä esineitä ja tavaraa tarvitaan.
- Toin tavaroita mitä kattaukseen tarvitaan ja kameran.
- Lisäksi pinnannut kuvia.
Kuvaus ja toteutus:
- Tein sommitelmia, ja suunnittelin millaisia kuvia otetaan tiimini kanssa.
- Maalasin lautasia ja alustoja, mitä kuvauksiin tarvitaan.
- Kuvasin suuren osan ottamistamme kuvista.
Lopuksi:
- Muokkasin kuvat.

OMAT MIELIPITEET JA ARVIOT
Tässä projektista tykkäsin koska sai olla kameran kanssa tekemisissä, ja sai pitkästä aikaa kuvata vaikka piti vähän muistella miten sitä kameraa edes käytetään.
Haastavaa oli se että kuvaukset kestivät vain yhden päivän, ja sen päivän jälkeen olisi pitänyt kaikki saada valmiiksi ja hyvin kuvattuna.
Myös se oli haastavaa saada tiimini toinen jäsen innostumaan työstä. Lisäksi ryhmäni jäsenet kuuluvat myös Y-Päivän ohjelmatiimiini ja tuntui että jouduin ns. pomoksi tässäkin projektissa.
Mielestäni kuvaukset menivät kohtalaisen hyvin, valitsimme vaan väärän teeman koska olisi pitänyt ottaa huomioon se että onko meillä tarpeeksi tavaraa ja aineistoa tähän teemaan. Koska meillä ei ollut sitten loppujen lopuksi tarpeeksi tavaraa mikä olisi ollut hyvä goottilaiseen kattaukseen.
Opin ottamaan tarvittavat tavarat huomioon, onko niitä, mistä niitä hankitaan ja miten. Lisäksi käyttämään nikonin kameraa, koska olen itse oppinut käyttämään vain canonia ja ne eroavat huomattavasti. Kaiken oppimani vien käytäntöön.
Antaisin itselleni kolmosen tosiaan, tein tässä työssä todellakin parhaani, ja valitettavasti melkein kaiken työn vaikka yritin tehdä kokoajan tiiminä tehtävän. 
Tyylihistoria

- Blogi - Vanhoja esineitä
(Tehtävä: Kuvata vanhoja esineitä ja laittaa blogiin)
- Blogi - Tyylihistoria
(Tehtävä: Alustavat tiedot tyylihistoriasta, barokki, rokokoo jne. Tein yksin)
- Kävin Turunlinnassa
(Piirsin, ja otin tyyleistä selvää, ja kirjoitin kymmenen kuvailevaa sanaa neljästä eri tyyleistä.)
- Lisäksi vihossa oppituntien asiat.
- Katsonut kaksi elokuvaa tähän mennessä.

OMAT MIELIPITEET JA ARVIOT
Tyylihistoriasta pidin, koska ei ollut niin paljoon teoriaa, vaan omia tehtäviä että pitää ottaa selvää itse mikä tarkoittaa mikäkin. Ja oli todella paljon itsenäistätyöskentelyä josta pidän. Ja todella sopivasti, että tuli ns kiire tekemisissä ja stressi, mutta ei liikaan.
Haastavaa oli vai Turunlinnassa piirtäminen.
Lisäksi en nää mitään järkeä siinnä, että meille annetaan kolme elokuvaa katottavaksi, mistä pitää maksaa jollei ittellä ole taikka kavereilla. Muuten elokuvien katselu oli kiinnostavaa ja opettavaa.
Antaisin arvosanaksi itselleni 3, vaikka tiedän ettei opettajat nää sitä hyväksi. Mutta yritin kaikkeni saada kolmannenkin elokuvan kun oli tehtävänä, sekä muut työt tein täydellä teholla. Yritin tehdä kaiken minkä piti, todella hyvin. Vaikka vielläkin jäi täydentämistä.. Tosissaan yritin tehdä parhaani, tuhlasin paljon vapaaajastani tehdessäni todella hyvät postaukset ja kaikki, että näyttäisin että tämä kiinnostaa minua. Ja tosiaan kiinnostaa. Mielestäni oli jännää katsoa millasia tyylejä on ollut, ja miettiä mitä vielä voisi tulla.
Oppisin todella paljon uutta tyylihistoriassa, vaikka tiesin nämä tyylit ennestään, oppisin tunnistamaan nämä, oppisin mitä tiettynä aikana tyylillisesti oli, ja oppisin eri huonekalujen kutsumanimiä ja siten myös osaan tunnistaa mikä tyylikausi on kyseessä, esim mahapiironki.

OPM logo t-paitaan
OMAT MIELIPITEET JA ARVIOT
Opiskelu- ja kulttuuriministeriö paidan teko oli turhauttavaa, koska en ymmärtänyt ideaa. Tämä oli työ minkä tein nopeasti, laitoin työt tärkeysjärjestykseen ja totta puhuen en vaan pitänyt sitä tärkeänä, koska on niin monia muitakin töitä, mitkä mielestäni on tärkeämpiä, sekä tätä logoa tekee tosi monet muut myös.
En pitänyt työstä paljoon, koska tämä oli vielä kaikkien muiden töiden ohella tosi stressaava.
En pidä työn jäljestäni tässä työssä, tein tämän kiirrellä. Tyhjensin pääni ja tein mitä tykkäsin.
Kuvio on hieno, mutta mielestäni ei sovi tähän työhön.
Olen tyytyväinen kuitenkin siihen, että ehtisin työs tekemään, koska näiden töiden kanssa on todella kiire.
Antaisin itselleni tästä valitettavasti 1, koska tein tämän todella nopeasti, keskityin enemmän meidän y-päivään koska sen ohjelmiston piti olla silloin valmis. Lisäksi kaikki muu vei aikaa todella paljon myös, ohjelmisto, loimaa, tyylihistoria.

KOKO KURSSIN OPPIKOPPI
Koko kurssin aikana oppisin pitämään huolta monista asioista, oppisin hyvin aikatauluttamaan asiat ja ottamaan vastuun jokasesta asiasta.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti