sunnuntai 16. syyskuuta 2012

HABITARE-messut

Mentiin koulun kanssa Helsinkiin Habitare-messuille. Meille annettiin tehtävä ottaa kuvia kiinnostavista messu osastoista ja tarkastella / tutkia niitä, mitä materiaaleja on käytetty ja mikä siitä osastosta tekee kiinnostavan omasta mielestä.
En omista enää kameraa, niin olin aluksi ottamassa kaverin kanssa kuvat hänen kamerallaan, mut sitte päädyinkin ottamaan ipodilla kuvat, eli kuvien laatu on tositosi huono.


Eli aluksi, rakastuin kaikkiin osastoihin, missä oli lamppuja! :) Nää lamput, mitkä näis kuvissa on etumaisena niin tykäistyin niihin tosi paljon. Ne olivat ihan muovia, mutta näyttivät tosi hienoilta. Muutkin tässä osastossa olevat lamput olivat muovia, mutta tosi meilenkiintoisen muotoisia, tykkäsin!
EFFATI CARPET (oikeen kirjoitusta en takaa.) Tykkäsin tästä osastosta, koska tä oli täynnä mattoja. Nää matot oli tosi hienoja, koska matot olivat kaikki jotenkin värien kanssa samanlaisia, mutta niissä oli aivan eri kuvio. Matot näyttivät tosi kalleilta, koska ne oli huoliteltu hyvin ja niissä monimutkaisia kuvioita.


 TERASSI, taas yks osasto josta tykkäsin aivan älyttömästi! Tää oli tehty terassimaiseksi ja paljon kasveja ja luonnonläheinen, eikä liian värikäs vaan tosi hillitty. Värit meni luonnon mukaan, vihreä, ruskea, harmaa ja sitten kelta-oranssia oli lisäksi, tosi kivan näköinen. Lattia oli ihana, koska se oli tuollaista kiveä. Kiinnostuin tästä tosi paljon, koska se näytti tosi houkuttelevalta, asettelut, värit ja kaikki! :)

Tässä osastossa oli paljon erinlaisia tekstiiilejä monesta eri liikkeestä. Tykkäsin tästä tosipaljon, koska täällä oli tosipaljon erinlaisia tekstiilejä, ihanan värisiä ja kuvioisia.

Tää osasto oli tosi kiva, koska tä esitti nniku huonet ja täs oli paljon ihanii tavaroit ja tykkäsin täst esillepanost ja väreistä. Värit oli kivat, koska ne oli tosi simppelit ja yhteensopivat.   

Casada. En oo varma onko tää sellanen, mitä ei saanut ottaa, kun meille sanottiin, ett ei huonekalu osastoihin, näihin sotka tms. niin aivan turha mennä ees. Mutta kuitenki tähä mä ihastuin, mutta kukapa ei, koska tässä oli erinlaisia hieronta tuoleja. Tää jäi eniten mulle mieleen, koko messuista, koska ite testasin tälläistä tuolia. Mutta yksi asia häiritsi, koska ne tuolit oli aseteltu tosi huonosti kun ei kaikkiin edes päässyt lähelle katsomaan kun oli ihan tiukasti toisissaan kiinni, eli huono esillepano.


Tässä taas oli paljon esineitä, tykkäsi esillepanosta, koska kaikki oli hienosti näkyvillä. Väriltään kaikki oli haaleita, ei mitään kirkkaita värejä. Kuvasta ei paljoon huomaa, mutta tässä oli joitakin tekstiilejä ja puusta tehtyjä kehyksiä ja muita esineitä. Valaistus ei ollut kauhean hyvä, ja jotenkin nää valkoiset puuraamit, "tasot" häiritsee mua, koska se näyttää sekaiselta.Tässä oli hauska kun oli käytetty hienosti sinistä ja valkoista, ja tehty näyttäväksi kaikki esineet ja kalusteet. Hyvä esille pano, mutta mua häiritsee ku ekaks ollaan sinivalkosessa maailmassa ja sitten tuleekin värikkäitä huovasta tehtyjä pannun alusia.

Tässä oli ihana esillepano, ja värit! Tykkäsin tästä tosipaljon, koska nä värit tekee tästä tosi kivan ja noi erinlaiset muodot, ku oli paljon kaarevia muotoja, esim tuo punainen sohva.
Tässä messu osastosta tykkäsin ku esillepano on tosi hyvä ja vaik täs on paljon värei ni ne sopii yhteen, eikä näytä silt et nää niskatyynyt mitä täs nyt on, nii ois tungettu yhtee samaa kasaa vaa. Tykkään enite tosta riippukenusta mihin on laitettu noi niskatyynyt noin järjestykses, et se näyttää et on ajateltu miten noi on eikä vaan heitetty niitä.

Sitte siel oli sellasii, mis oli tosi paljon taului ja kaikkii taideteoksii, ja niist ei saanu ottaa paljoo kuvii, paitsi luvalla. Mut siel oli tosi hyvi kaikis laitettu ne taulut esille, ja monii taului jäi mielee. Oli paljon sellasii perus taului, maisemii, ihmisii. Mut sitte sietl oli sellasiii kukkasist tehty joku kuvio tai ihmine, tai kuvista tehty kokonaisuus ja ne oli tosi hienoi kaikki, mä tykkäsin :-)

Näin Habitare-messuilla oli paljo mielenkiintoisii asioi ja esillepanoi, ja sai paljo ideoita, miten sitte omiin juttuihin vois tehä, ja uusii väri yhdistelmii mitä vois käyttää. Enite mulla jäi mielee noitte hieronta tuolien ja lamppujen ja muide valaistuste lisäks nii noi tekstiilit. Niissä kankaissa oli tosi paljon erinlaisii väriyhstelmii, mitkä sopi hyvin yhtee mut en ois ikinä ite arvannu et ne vois sopia hyvin yhteen. Oli mahtava reissu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti